☑ PREPARAT CZYSZCZĄCY DO BRUKU Z GLONÓW, POROSTÓW I MCHÓW
OPIS PRODUKTU
Ekologiczny preparat czyszczący do bruku RENO-BRUK jest naturalnym środkiem biologicznym do czyszczenia bruku z glonów, porostów i mchów. Produkt RENO-BRUK jest całkowicie bezpieczny dla środowiska naturalnego, ulega w 100% biodegradacji i jest w pełni wolny od substancji zanieczyszczających przyrodę. Preparat czyszczący RENO-BRUK stosowany jest do każdego rodzaju bruku (przywraca jego naturalny kolor), dachów ceramicznych, bezpieczny jest przy tym dla zieleni wokót budynku. Zabezpiecza bruk, w zależności od warunków lokalnego środowiska, przed występowaniem glonów, mchów I porostów nawet przez 3 lata!
SPOSÓB UŻYCIA
Preparat czyszczący do bruku RENO-BRUK jest wyrobem gotowym do użycia. Stosując środek należy uprzednio oczyścić powierzchnię ze swobodnie przylegających fragmentów mchu, roślinności i dużych partii ziemi. Celem zapewnienia największej efektywności dzialania preparatu, temperatura podczas nakładania nie powinna być niższa niż 10°C. Do dużych powierzchni zalecamy użycie spryskiwacza niskociśnieniowego ze zbiornikiem o objętości 5L. Preparat czyszczący do bruku RENO-BRUK musi być aplikowany w zalecanej odległości 20-30 cm od czyszczonej powierzchni. Ubranie ochronne nie jest konieczne. Mchy i porosty mogą, w zależności od potrzeby, wymagać dwu lub trzykrotnego użycia preparatu (zachowując jednakże przerwę od dwóch do trzech tygodni pomiędzy kolejnymi aplikacjami). Po pierwszych 24 godzinach widać wyraźne efekty. Pozostałości zbrązowiałego mchu i porostów należy usunąć mechanicznie miękką szczotką lub delikatnie spłukać wodą.
ZUŻYCIE
Zużycie dla glonów (zielony nalot): 0.1 l/m²
Zużycie dla porostów i mchów:0.2 l/m² + mechaniczne usunięcie
Zużycie dla porostów i mchów (intensywna pokrywa): 0.3 l/m² + mechaniczne usunięcie
INFORMACJE DODATKOWE
Przeznaczony do każdego rodzaju bruku, dachu ceramicznego - odświeża kolor - produkt ekologiczny, bez obciążeń dla środowiska naturalnego
OKRES PRZYDATNOŚCI
Okres przydatności do użycia wynosi 12 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu.
Dopuszczalna zawartość LZO od 2007 r. 50g/I. Produkt zawiera poniżej 50g/l. LZO