☑ PREPARAT CZYSZCZĄCY DO DACHU Z GLONÓW, POROSTÓW I MCHÓW
OPIS PRODUKTU
Ekologiczny preparat czyszczący do dachu RENO-DACH jest naturalnym środkiem biologicznym do czyszczenia dachu z glonów, porostów i mchów. Produkt RENO-DACH jest całkowicie bezpieczny dla środowiska naturalnego, ulega w 100% biodegradacji i jest w pełni wolny od substancji zanieczyszczających przyrodę. Preparat czyszczący RENO-DACH stosowany jest do każdego rodzaju pokrycia dachowego (przywraca jego naturalny kolor), bezpieczny jest przy tym dla zieleni wokół budynku. Zabezpiecza dach, w zależności od warunków lokalnego środowiska, przed występowaniem glonów, mchów i porostów nawet przez 3 lata!
SPOSÓB UŻYCIA
Preparat czyszczący do dachu RENO-DACH jest wyrobem gotowym do użycia. Stosując środek należy uprzednio oczyścić powierzchnię ze swobodnie przylegających fragmentów mchu, roślinności i dużych partii ziemi. Celem zapewnienia największej efektywności działania preparatu, temperatura podczas nakładania nie powinna być niższa niż 10°C. Do dużych powierzchni zalecamy użycie spryskiwacza niskociśnieniowego ze zbiornikiem o objętości 5l. Preparat czyszczący do dachu RENO-DACH musi być aplikowany w zalecanej odległości 20-30 cm od czyszczonej powierzchni. Ubranie ochronne nie jest konieczne. Mchy i porosty mogą, w zależności od potrzeby, wymagać dwu lub trzykrotnego użycia preparatu (zachowując jednakie przerwę od dwóch do trzech tygodni pomiędzy kolejnymi aplikacjami). Po pierwszych 24 godzinach widać wyraźne efekty. Pozostałości zbrązowiałego mchu i porostów należy usunąć mechanicznie miękką szczotką lub delikatnie spłukać wodą.
ZUŻYCIE
Zużycie dla glonów (zielony nalot): 0.1 l/m²
Zużycie dla porostów i mchów: 0.2 l/m² + mechaniczne usunięcie
Zużycie dla porostów i mchów (intensywna pokrywa): 0.3 l/m² + mechaniczne usunięcie
INFORMACJE DODATKOWE
- przeznaczony do każdego rodzaju pokrycia dachowego
- odświeża kolor dachu
- produkt ekologiczny, bez obciążeń dla środowiska naturalnego
OKRES PRZYDATNOŚCI
Okres przydatności do użycia wynosi 12 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu.
Dopuszczalna zawartość LZO od 2007 r. 50g/1. Produkt zawiera poniżej 50g/l. LZO